Just nu är jag mammaledig och därför uppdateras inte bloggen. Välkommen istället till min hemsida www.karin-johansson.se

torsdag 26 maj 2011

Det ska va fint....


Foto: Livet Hemma IKEA

...när man ställer till med kalas!
Idag är det dags att göra det roligaste i förberedelserna, duka borden och klä in alla stolarna. Det bara kliar i mina fingrar att få sätta igång. Imorgon blir det pricken över i:et när alla blommor och björkar kommer på plats.

Ännu mer inspiration fick jag av dukningen som IKEA har gjort till en middag i Ockelbo.

Åh jag har pirr i magen nu hela tiden....hi hi

Kram Karin

PS. Ni förstår nog att jag inte hinner fota nåt själv nu, därför bjuder jag på andras fina bilder. Men efter bröllopet är jag tillbaka med kameran och jag lovar att ni ska få se lite bilder från våran stora dag...

tisdag 24 maj 2011

Det klär mig.....


Foton: Livet Hemma IKEA

Att förvara kläderna på ett snyggt och bra sätt kan göra vardagen så mycket enklare. För ett tag sen köpte jag en klädställning till att hänga upp mina kläderna istället för att bara lägga dem på en stol. Nu hittar jag vad jag ska ha på mig mycket lättare och kläderna känns fräschare när dem är upphängda istället för att dem samlas på hög.

Dagens bild är inte hemifrån mig men jag skulle inte tacka nej till det sovrummet. Bilden är ifrån Livet Hemma som har gjort ett besök hos bloggtjejen englas showroom.

Nu tillbaka till förberedelser...

Kram

fredag 20 maj 2011

En stund....


....för mig själv i soffan. Jag kom precis hem nu ikväll efter att ha fixat i festlokalen. Min andra hälft jobbar ikväll så jag är hemma själv. En glad överraskning var att nya Hus och Hem tidningen låg i brevlådan. Så nu när jag är själv kan jag passa på att krypa ner i soffan och läsa min favorittidning! Det är avkoppling för mig.....

Trevlig helg på er alla.
Kramizar

onsdag 18 maj 2011

Mjuk onsdag....


Idag har det varit lite lugnare på fixarfronten inför bröllopet. Eller jag har varit och provsminkat mig men det kändes ju bara lyxigt att få sitta ner och låta någon annan ta hand om en. Väldigt bra tips till vardag fick man också..... Väl hemma har jag och min blivande tagit det lugnt och myst i soffan ikväll.

Kram Karin

söndag 15 maj 2011

Ett framtida projekt...


Foto: IKEA Livet Hemma

Vårat soffbord här hemma börjar sjunga på sista versen snart. Istället för att gå och köpa ett helt nytt soffbord är jag lite inne på att göra något själv. Jag tycker att den här varianten med en lastpall är väldigt snygg. Men det projektet får jag ta itu med i sommar. Just nu är det bara en sak i tanken: bröllop bröllop bröllop.....

Igår ordnade mina nära och kära möhippa för mig. En väldigt rolig dag med mycket skratt!

Kram Karin

onsdag 11 maj 2011

Ett organiserat kaos........Det ser nog stökigt ut men jag har faktiskt koll på mina prylar i mitt syrum. Här samlar jag tyger på hög i väntan på att skapa något av dem. Mina bokstavsstämplar har jag inhandlat på Granit. Min absoluta favoritaffär där jag alltid handlar något när jag besöker den.

Här hemma är det lite stressigt med alla förberedelser inför den stora dagen, det är därför jag inte har inlägg varje dag just nu.
Men det är otroligt roligt och pirrigt....

Kram Karin

måndag 9 maj 2011

Vita toner.......är ett säkert kort för att få en fin samling. De här två plåtskåpen står i vårat vardagsrum och på dem har jag lite olika samlingar emellanåt. Den fina tavlan är från min farmor och farfar och bokstäverna är från en marknad i Japan. Den vita bocken har jag haft sen jag var liten men målade om den i vintras.

Det har varit körigt värre här i helgen med att ordna inför bröllopet samt att brudgummen åkte på en svensexa i lördags!

Kram

torsdag 5 maj 2011

Klassiker i mini.......Jag har många designklassiker här hemma. Fast i en liten mindre skala. Dessa små möbler köpte jag i Tokyo när jag var i Japan och jobbade för IKEA. Jag har efteråt sett att de även kommit till Sverige men betydligt mycket dyrare här än där.
Just nu står dem högst upp i min hylla i syrummet, där står dem och tittar på mig när jag skapar något nytt!

Fredag imorgon, skönt...

Kram Karin

onsdag 4 maj 2011

Bänka sig....På väg ut till våran balkong har vi bänkar med marmorskivor där jag brukar placera blommor.Där får man bra solljus hela dagen och blommorna mår nog bra av att andas in den friska vinden som svävar in när balkongdörren står öppen....
Vad sugen jag blir på att sola nu när jag skriver detta. Idag har det verkligen varit kallt ända in på skinnet!
Hoppas på bättre väder i helgen.

Kram Karin

tisdag 3 maj 2011

Möblera med tavlor...


Foto Magnus Selander

Foto Magnus Selander

....Som jag förut berättat tycker jag väldigt mycket om att inreda med tavlor. Man kan få en sådan personlig och ombonad känsla. Jag tror att nyckelordet är att samla ihop sina tavlor istället för att sprida ut dem bara för att fylla upp sina väggar.

 Min dröm är att någon dag ha en sån härlig tavelvägg som dagens bilder visar.
Dessa är från ett hem som visades i Sköna Hem för några år sen.
Så himla fint!

Kram Karin

måndag 2 maj 2011

En värmande närhet....I vårat vardagsrum har vi en härlig kamin i mitten på rummet. Den värmer oss varje dag under kalla dagar. På vintern tänder jag upp en brasa det första jag gör när jag kommer hem! Sen när man sitter i soffan och tittar in i elden tycker man faktiskt att man har det väldigt bra.
Idag har jag också haft det väldigt bra, vi har varit och gått igenom vigseln med prästen. Då kände man verkligen att det är på allvar nu.....
Pirr i magen!

Kram Karin

söndag 1 maj 2011

Kuddkrig...I mitt syrum har jag gjort en kuddhörna i fönstergluggen. Här sitter jag kanske inte så ofta men mina syskonbarn älskar att sitta här och leka och titta ut.


Utsikten förressten är inte att klaga på, vi ser ut över slottet i Vadstena.

Kram Karin