Just nu är jag mammaledig och därför uppdateras inte bloggen. Välkommen istället till min hemsida www.karin-johansson.se

lördag 31 december 2011

Nytt............





Min ledighet från bloggen blev lite längre än jag hade tänkt men det behövdes. Även om detta är superkul behöver man ibland en paus och bara få koppla bort ett tag. Men nu är jag tillbaka med nya krafter. Min syster är väldigt mycket för att baka och göra olika sylter, marmelader och annat gott. Så i julklapp fick vi en låda med lite olika hemmagjorda godsaker. 







Det var bla  surdegsbröd, knäckebröd med vallmo och rabarbermarmelad med vanilj, smaskens! Knäckebrödet hade fått en liten påse gjord av tapet, fint va?





Nu önskar jag er alla ett gott nytt år och hoppas att det nya året bjuder på roliga, nya saker. För egen del tror jag faktiskt att 2012 kommer bli ett väldigt spännande år med nya utmaningar....

Kram K

fredag 23 december 2011

Dan före.....




...Dopparedan heter det va?
Nu är granen klädd, paket inslagna och glöggen står i princip på spisen och väntar på att få värma upp sig....

Hoppas ni alla får en riktigt God Jul och ta hand om era nära och kära.

Dessa dagar tar jag även lite ledigt från bloggen så ses vi i mellandagarna igen.


Kram Karin

onsdag 21 december 2011

Snart......

Foto: IKEA Livet Hemma



Snart snart är denna härliga helg kommen. Då får jag tre lediga dagar att bara få umgås med familj och vänner, det är så skönt och roligt. Det bästa är nog att få se mina syskonbarn när tomten kommer och deras ögon bara glittrar av glädje men också lite nervositet av att möta denna underliga, snälla gubbe detta år igen.....

Igår kläddes granen här hemma.

Och tack ännu en gång till alla ni, mina läsare, som faktiskt lägger några minuter varje dag att läsa min blogg. För mig är det värt otroligt mycket. Och fortsätt gärna att lämna en kommentar om vilka ni är och om ni själva har en blogg.

Kram K

söndag 18 december 2011

Bakning....








Efter en helg i Köpenhamn med nära och kära har jul verkligen landat här hemma. Nu ikväll blev det lite bakning...

Kram K



fredag 16 december 2011

In my sofa....



Äntligen helg! Den här helgen har jag sett fram emot mycket.....imorgon kommer vi strosa omkring på Tivoli i Köpenhamn med nära och kära. Väldigt skönt och , eh ja såklart, mysigt!

Hemma i soffan har de röda kuddarna åkt fram nu till jul.

Kram Karin

onsdag 14 december 2011

Vid brasan...












Det här är bland det bästa och mysigaste jag vet, att få sitta framför våran kamin och värma sig....härligt och mysfaktorn får 10 poäng! (Ni som har läst min blogg ett tag nu vet att mys är näst intill mitt kall här i livet=)

Igår hämtade jag ut ett nytt objektiv till kameran. Lotten föll på Canons 24-70 mm och redan nu efter att bara ha testat det på kvällen måste jag säga att det känns super. Kan knappt bärga mig att få fota när det är ljust ute. Trodde aldrig att jag skulle bli ett sånt teknikfreak..

Tillbaka till myset nu.
Kram K

tisdag 13 december 2011

Lucia....





En grafisk jul.
Det faller mig faktiskt ganska bra i smaken. Jag tycker det är så fint när man plockar in rent trä i en grafisk inredning, det ger sån värme.
Något som också ger värme i varje litet hem idag är ju Lucia. Detta är en dag då man verkligen får barndomsminnena att titta fram. ...





Foto:Livet Hemma Ikea


Idag får jag fira lite extra för jag fick precis reda på att vi sålt vårat Jönköpingsreportage. Så nu har vi sålt alla reportage som vi hitills gjort. Känns så j***a bra!!

Kram K

måndag 12 december 2011









Julens spår syns lite grann här hemma. Min stora vita PS-vas i köket har fått granris som luktar att det snart är jul....

Kram K

fredag 9 december 2011








Vad kul att se så många nya besökare här  idag på bloggen. Varmt välkomna nya som rutinerade läsare. Idag bjuder jag på en färgglad sovrumsbild hemifrån oss.
Jag har övat lite styling här hemma då det är dags att göra ett sovrumsreportage till våren nu i helgen.

Idag är jag iväg på teambilding/inspirationsresa med mina kära kollegor på IKEA till hemlig destination...spännande

Mysig helg allihopa

Kram K 




onsdag 7 december 2011







Nu är vårat första reportage från Familjen Grandin med i detta nr av Hem Ljuva Hem. Känns väldigt kul och spännande att se det i print..... Och mera kommer framöver kan jag skvallra om.





Och glöm inte att jag alltid vill ha in tips på hem där vi kan göra reportage, så maila mig bengtssonkarin@hotmail.com  eller lämna en kommentar här på bloggen.

Kram K

tisdag 6 december 2011



Öva öva öva....träning ger färdighet kallas det visst. Och jag hoppas verkligen att det stämmer. I lördags hade jag en heldag med att träna på min fotografering. Jag testade från olika vinklar för att se hur ljuset faller in och blir på bild. Faktiskt ganska nöjd med många bilder....

Nu är det dags att inta soffan och titta på sommarpratarna.

Kram K
(tack alla snälla själar som lämnar små kommentarer, dem värmer mycket)

måndag 5 december 2011













Tejp är tydligen den nya grejen inom inredningsvärlden. Såklart att man hakar på det tåget när det faktiskt är så enkelt fixat. Jag hittade några såna så kallade washi-tejp i Schweiz när jag var där.
Ett bra sätt att fylla ut den tomma guldramen som hänger i köket.....


Kram K

söndag 4 december 2011



Ännu en advent har flugit förbi denna söndag. Lite julkänsla börjar jag kanske ialla fall att få.....har smakat på hemmagjord knäck idag...
Mummmmma var det!

Kram K

fredag 2 december 2011